Bedrijven

“Uw belang, ons belang!”

Technodiscovery wil de bezoekende kinderen moderne technologie leren kennen en laten waarderen. Het doel is om de affiniteit onder de jeugd voor technische beroepen of b├Ętastudies te vergroten. Zonder steun vanuit het bedrijfsleven is dit onmogelijk. Getuige onze Wall of Fame weten wij ons gesteund door een groeiend aantal bedrijven. Zij leveren ons kennis en materiaal. Een opsomming van mede door de bedrijven mogelijk gemaakte activiteiten rond het thema “On the move..” over wetenschap, techniek en mobiliteit:

Dankzij een auto, de autobanden, profieldieptemeter, en bandenspanningsmeter die wij van Autohuis Ede mogen gebruiken, is de werkplek Motorvoertuigen aangepast aan mobiliteit. De bezoekende leerlingen kunnen een zomercheck uitvoeren. Het bijbehorende lesmateriaal is gemaakt door de onderwijsassistent die een stageplaats in Technodiscovery heeft.
Met de materialen geschonken door Collegiale In en Uitleen, Leertouwer Barneveld en ABB kunnen de leerlingen in de nieuwe opstelling overal elektrische aansluitingen maken. De werking van de meterkast kan ontdekt worden door het in- en uitschakelen van groepen.
Door de bebording die wij in bruikleen hebben van Vink, Barneveld wordt het werk wat bezoekende leerlingen buiten uitvoeren aan een rioleringsopstelling, geschonken door Roseboom Ede, een stuk veiliger. De jalons (GMB en Roseboom), het hoekglas (Roseboom) en het meetlint (GMB) maken het mogelijk om een meetopdracht in het veld uit te voeren. Hiermee kan de kinderen een beeld worden gegeven van bouw, infra, groen.
Bij metalektro krijgen kinderen een prachtig beeld van Computer Aided Design en Computer Aided Manufacturing door het ontwerpen van een graveerplaatje dat vervolgens door een computer gestuurde graveermachine, geschonken door Somatech, wordt gemaakt. De kinderen verrassen hun begeleidende leerkrachten met kennis over de manier waarop de computer de machine aanstuurt. Dankzij het gereedschap van van Ommeren metaaltechniek heeft de werkplek een professionele uitstraling gekregen.

Deze pagina wordt binnenkort ge-update.
[table “1” not found /]