Ontdek TechnoDiscovery

Bij TechnoDiscovery gaan basisschoolleerlingen, VO-leerlingen van leerjaar 1 en 2 en docenten op ontdekkingstocht. De 7 werelden van techniek staan hierbij centraal. Zij maken kennis met moderne technieken en met de wereld waar die technieken en technologie gebruikt worden. En dat helpt hen om te ontdekken hoeveel techniek zij al beheersen. Resultaat: leerlingen die ervaring hebben opgedaan met moderne technieken zijn beter in staat om zich verder te oriënteren op het werkveld en de beroepen waar techniek belangrijk is. De vraag naar technisch geschoold personeel is groter dan ooit. Ook in regio Foodvalley. Bij TechnoDiscovery stimuleren we op een innovatieve manier dat er meer jongeren kiezen voor techniek en technologie.

Missies, projecten en maatwerk

Hieronder vind je een overzicht van de missies en projecten van TechnoDiscovery. Elke opdracht is verwerkt in een verhaal dat aansluit bij de belevingswereld van jongeren. Het aanbod sluit aan bij de 7 werelden van techniek. Leerlingen werken in tweetallen aan een missie, meerdere duo’s kunnen tegelijk met dezelfde missie bezig zijn. Naast onze missies en projecten leveren wij ook maatwerk: wat past bij je lessen? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. We denken graag met je mee!

Onze missies:

1. Microbit
Programmeren en aansturen
van een karretje (Maqueen).
11. Website
Ontdek en leer de basiscodes
voor het maken van een
website.
2. Waterstofauto
Bouw en design een
waterstofauto.
12. Waterraket
Bestudeer vliegtechniek en bouw
een raket.
3. Drones
Programmeer en stuur een
drone aan.
13. Fantasiebeesten
Maak met afval een beest dat
kan bewegen.
4. Lego Mindstorm
Bouw en programmeer een
robot (Mindstorm).
14. Tekenrobot
Bouw een robot die kan
tekenen.
5. Stopmotion
Maak een video over een
duurzaam voertuig.
15. Beveiligingssysteem
Installeer een beveiligingssysteem.
6. Toekomsthuis
Teken met Tinkercad je
toekomsthuis in 3D.
16. Zero waste
Ontwerp en bouw je eigen
afvalbak.
7. Filmmaker
Leer filmen en editen als een
professional.
17. Balansboom
Bedenk en maak een spel
over balans.
8. Ademhaling
Maak met behulp van
Augmented Reality een
presentatie.
18. Zorgrobot
Bedenk en maak een robot
die mensen kan helpen.
9. Bloedsomloop
Maak met behulp van
Augmented Reality een
presentatie.
19. Eten van de boer
Bedenk en maak een
afhaalloket.
10. Spijsvertering
Maak met behulp van
Augmented Reality een
presentatie.
20. Lasersnijden
Ontwerp en maak een
naambordje.

Nieuw! TechnoDiscovery organiseert TechnoClub op woensdagmiddag.

Lees hier meer.

 

 

Voorbeelden van projecten (met/bij) partners:

Kermis Na lessen natuurkunde over licht, geluid, elektriciteit en krachten bouwen de leerlingen zelfontworpen attracties.
Bezoek de Kenniscampus Energietransitie Experience
(Biocentrale Ede)  
Bezoek de Energietransitie Experience in Ede en leer meer over de techniek van de toekomst. Ervaar dat de energietransitie bestaat uit heel
veel verschillende duurzame bronnen, die oude fossiele brandstoffen gaan vervangen. Samen worden we duurzamer, met behulp van nieuwe
technieken. Kijk hier voor meer informatie.
Het Makerslab Het Makerslab biedt leerlingen een gevarieerd aanbod van technieken zoals lasersnijden en 3D printen. Onder begeleiding van gepassioneerde instructeurs kunnen leerlingen en studenten gebruik maken van verschillende maaktechnieken om hun ideeën en creaties tot werkelijkheid te laten komen. Kijk hier voor meer informatie.
Techniekprojecten
op Het Streek College
Op de techniekafdeling van Het Streek College kun je alle kanten op. Tijdens je bezoek werk je aan mooie projecten. Kom bijvoorbeeld bouwen of metselen. Of maak je decor voor de afscheidsmusical.
De mogelijkheden zijn eindeloos. Lees meer. 
Cultura Wanneer leerlingen bij TechnoDiscovery een techniekprogramma hebben gevolgd en helemaal enthousiast zijn geworden van moderne technieken, dan kunnen ze op de woensdagmiddagen individueel of in kleine groepjes terecht bij Cultura in het centrum van Ede. Kijk hier voor meer informatie.

Liever online op expeditie?

Ons leer- en ontdekcentrum is ingericht volgens de geldende coronarichtlijnen. Maar mag je gezien het beleid op jouw school (nog) geen buitenschoolse activiteiten organiseren? Ga dan online op expeditie bij TechnoDiscovery. Wij verzorgen we ook maatwerk webinars op afstand bij jou in de klas. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. We denken graag met je mee.

Kosten

Scholen die aangesloten zijn bij de koepels SKOVV, CNS en PROOMINENT mogen kosteloos deelnemen aan het programma van ons leer- en ontdekcentrum van TechnoDiscovery. Hier zijn afspraken over gemaakt. Verder bedragen de kosten voor het basisonderwijs € 300,- per klas per dagdeel (ochtend of middag). En voor het voortgezet onderwijs wordt een bedrag van € 400,- per klas per dagdeel gerekend. Tip! Een bezoek aan TechnoDiscovery door het VO kan bekostigd worden vanuit de subsidieregeling Sterk Techniek Onderwijs (STO).

Ons team

Zie de pagina: Over ons

 

Jaarverslagen & ANBI status

Klik op deze link om onze jaarverslagen te zien.

 

 

Bezoek plannen

Wil je ook met jouw klas op expeditie bij TechnoDiscovery? Plan je bezoek via (link naar pagina ‘bezoek plannen’). Heb je vragen? Of maatwerkopdrachten? Neem contact met ons op. Bel Hans Krijgsman, projectleider van TechnoDiscovery, via (06) 49 66 44 12 of mail naar info@technodiscovery.nl.

Ons leer- en ontdekcentrum is gevestigd op de kenniscampus in het gebouw van het Technova College. Er is gratis parkeergelegenheid en voldoende ruimte om fietsen te stallen. Plan hier je route.

TechnoDiscovery
Bovenbuurtweg 7
6717 XA Ede

VRIEND WORDEN VAN TECHNODISCOVERY? INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN.
BEL (06) 49 66 44 12 OF STUUR EEN MAIL NAAR INFO@TECHNODISCOVERY.NL.